Необходими продукти:кристална захар - 170 гбадемова есенция - 2 с.л.брашно - 200 г,

...
Необходими продукти:кристална захар - 170 гбадемова есенция - 2 с.л.брашно - 200 г,
Коментари Харесай

Подробна рецепта за скандинавски бадемови пръчици

Необходими артикули:
кристална захар - 170 гбадемова есенция - 2 с.л.брашно - 200 г, вид 00сол - 3/4 ч.л.бакпулвер - 1/2 ч.л.масло - 120 г на стайна температура + 1 с.л. за намазване на тестотокрем сирене - 170 г Филаделфияжълтъци - 1 бр.бадеми - към 30 г, нарязани суровикристална захар - 1 ч.л. за поръскаПрочетете още
 Начин на подготвяне:

Ако харесвате бадемови сладки и кантучини, ще ви харесат и тези прелестни пръчици, въодушевени от скандинавската кухня.

В купа се разбърква брашното, солта и бакпулвера.

В купа се разрушава маслото и крем - сиренето. Добавя се жълтъка и се разрушава до гладкост на междинна степен на миксера.

Добавя се половината брашно, завърта се, до момента в който се одобри, изстъргва се дъното на купата и се прибавя останалото брашно. Завърта се на междинна скорост, единствено до момента в който се събере.

Тестото се изважда и се трансферира върху леко набрашнен плот и се измесва с ръце, до момента в който стане гъвкаво и изцяло безпрепятствено, Измесването с ръце е за малко.

Върху хартия за печене напръскана с брашно се разточва с размер 30/30 см.

Намазва се с отделената лъжица масло. Разрязва се тъкмо по средата по дължина. Захарта, посочена по рецепта, се разбърква с 2 с.л. бадемова есенция.

Върху едната половина на тестото се изсипва захарната примес с бадемовата есенция, разпределя се, тъй че да е 1 см от края на тестото. Другото парче тесто се захлупва върху първото тесто със захарта. С пръсти се захваща в профил, да не излиза плънката по време на печенето.

Намазва се с белтък и се посипва с нарязани бадеми. Поръсва се с кристална захар. Така приготвено се трансферира дружно с хартията в плоска тава. Пече се на 180 градуса за към 25 - 35 минути с вентилатор.

Изважда се от фурната и изцяло се охлажда в самата тава. След това се нарязва на пръчици към 1.5 см широчина. Тези скандинавски бадемови пръчици са доста подходящи сладки за кафе.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР